Κύθνος: 4ήμερη εκδρομή για πεζοπορία και ξενάγηση

Posted by kithnos-cape 10/07/2018 0 Comment(s)

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΜΕ ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ ΚΑΙ ΞΕΝΑΓΗΣΗ

(Ιούνιος 2018 & Σεπτέμβριος 2018)

 

Πρώτη Μέρα

Άφιξη στο νησί, με το πλοίο, είτε από Πειραιά, είτε από Λαύριο.

Παραλαβή από  το λιμάνι και μεταφορά στο Cape Suites για τακτοποίηση.

Στη συνέχεια, μπάνιο στην αμμουδερή παραλία του Αγ. Δημητρίου (όποιος επιθυμεί μπορεί να κολυμπήσει στα βραχάκια κάτω από το συγκρότημα), όπου έχετε τη δυνατότητα να γευτείτε τοπικά  μαγειρευτά φαγητά, ή ψητά  ντόπια κρέατα, σε ένα από τα  δύο ταβερνάκια της παραλίας, καθώς επίσης  να απολαύσετε καφέ ή παγωτό.

Νωρίς το απόγευμα, μεταφορά στο διαμέρισμά σας, για ξεκούραση.

Το βραδάκι, επίσκεψη στην γραφική Δρυοπίδα, για περπάτημα στα πλακόστρωτα σοκάκια της. Όσοι επιθυμούν, θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν φαγητό, ποτό ή τοπικά γλυκίσματα.

Μετά από τρεις ώρες  αναχώριση και επιστροφή στο διαμέρισμά σας για χαλάρωση και ύπνο.

 

Δεύτερη Μέρα

Το πρωί, μετά από ελαφρύ πρωινό, μεταφορά στην Δρυοπίδα, όπου ο έμπειρος συνεργάτης μας θα σας οδηγήσει στο Λαογραφικό Μουσείο και μέσα από τα καλντερίμια του χωριού, στο σπήλαιο Καταφύκι. Μετά από μια μικρή ξενάγηση (διάρκεια 1 ώρα, 3 χλμ. κάθοδος), ακολουθώντας τα χαρτογραφημένα μονοπάτια, μέσα από μια πανέμορφη διαδρομή, πλούσια σε πολιτισμικά στοιχεία, κατηφορική, σύντομη και κατάλληλη για οικογένειες, ακόμα και με μικρά παιδιά, θα φτάσετε στην παραλία Λεύκες. Εκεί, θα δροσιστείτε με νερό από το πηγάδι και θα δοκιμάσετε φρέσκα φρούτα από τον μπαξέ.

Παραμονή στην παραλία για μπάνιο, όπου έχετε την δυνατότητα να γευτείτε νόστιμα μαγειρευτά φαγητά, στο ταβερνάκι που υπάρχει εκεί, καθώς επίσης να πιείτε καφέ ή αναψυκτικό.

Επιστροφή στο διαμέρισμά σας, για χαλάρωση και ξεκούραση.

Το βραδάκι, επίσκεψη στην γραφική Χώρα ή Μεσαριά, για περπάτημα στα δρομάκια της. Μπορείτε να απολάυσετε παραδοσιακά γλυκά, ή να γευτείτε τοπικές συνταγές σε μαγειρευτά ή ψητά στα κάρβουνα. Υπάρχουν και γραφικά μπαράκια, για όσους θέλουν να απολαύσουν το ποτό τους.

Μετά από τρεις ώρες, επιστροφή στο διαμέρισμά σας για τον βραδινό σας ύπνο.

 

 

 

 

 

 

Τρίτη Μέρα

Το πρωί, μετά από ελαφρύ πρωινό, μεταφορά  για ξενάγηση και περίπατο στο Βρυόκαστρο. Ο έμπειρος συνεργάτης μας, θα σας ξεναγήσει και μετά ακολουθώντας ένα απ΄τα ωραιότερα χαρτογραφημένα μονοπάτια του νησιού, θα βρεθείτε στην όμορφη παραλία της Απόκρουσης (διάρκεια 3 ώρες, 6 χλμ). Θα υπάρχει χρόνος για μπάνιο στη θάλασσα. Στην παραλία υπάρχει επίσης, ταβερνάκι και αναψυκτήριο.

Οι πιο δυνατοί περιπατητές, θα συνεχίσουν με τον οδηγό μας, την πεζοπορία, για να φτάσουν στην «Κολώνα», μια από τις ομορφότερες παραλίες στον κόσμο. Όποιος θέλει μπορεί να κολυμπήσει στα κρυστάλλινα νερά ή να περιπλανηθεί στο νησάκι του Αγίου Λουκά.

Πιο πάνω απ΄την παραλία, υπάρχει επίσης, ένα ταβερνάκι και αναψυκτήριο.

Στη συνέχεια, επιβίβαση στο τουριστικό σκάφος και μεταφορά στο λιμάνι του Μέριχα. Συνάντηση με όσους επιστρέφουν από Απόκρουση και επιστροφή στο διαμέρισμά σας.

Ξεκούραση και χαλάρωση, απολαμβάνοντας την υπέροχη θέα και το ηλιοβασίλεμα, από την βεράντα σας.

Αργότερα, μεταφορά στην παραλία του Αγ. Δημητρίου, για όσους επιθυμούν βραδινό φαγητό ή ποτό.

Μετά από δύο περίπου ώρες, επιστροφή στο διαμέρισμά σας.

 

Τέταρτη Μέρα.

Το πρωί, κατά τις 10:00 πμ, επίσκεψη για προσκύνημα, στην εκκλησία της Παναγίας Κανάλας, που είναι θαυματουργή.

Στη συνέχεια, μεταφορά στο λιμάνι  του Μέριχα, για μια βόλτα, καθώς είναι η μέρα της αναχώρισής σας.

Θα υπάρχει χρόνος για ψώνια, φαγητό ή καφέ, ανάλογα με την ώρα αναχώρισης.

 

 

 

Το συνολικό κόστος ανά άτομο, είναι 380 ευρώ και δεν περιλαμβάνει τα εισιτήρια του πλοίου, φαγητά, ποτά, ΦΠΑ και φόρο διανυκτέρευσης. Η τιμή αφορά παρέα τουλάχιστον δύο ατόμων.

Υπάρχουν ειδικές εκπτώσεις για παρέες τεσσάρων  ή οκτώ ατόμων.

 

ΠΡΟΣΦΟΡΑ - ΕΚΠΤΩΣΗ 30% ΓΙΑ ΙΟΥΝΙΟ 2018:  Από 380€, τώρα μόνο 266€

 

Άλλα δύο πακέτα: (α) 4ήμερη εκδρομή για κατάδυση          (β) 4ήμερη εκδρομή για κατάδυση και πεζοπορία